Την Κυριακή στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο 12ος Ημιμαραθώνιος Θανάσης Σταμόπουλος, του αθλητικού συλλόγου Δρομέων Τρικάλων.

 

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαρχιακό Ημιμαραθώνιο της χώρας, μήκους 21 περίπου χιλιομέτρων, που συγκεντρώνει εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και αρκετούς πρωταθλητές, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους συμμετέχοντες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το προηγούμενο έτος συμμετείχαν πάνω από 3.000 αθλητές και ο αγώνας κατατάχθηκε ως ο μεγαλύτερος επαρχιακός δρόμος στην Ελλάδα.

 

Από τον αγώνα δεν λείπει η τουριστική διάσταση, καθώς χιλιάδες δρομείς συγκεντρώνονται στην εκκίνηση κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Την ίδια στιγμή, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, διεξάγεται Αγώνας Δρόμου πέντε χιλιομέτρων, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου.

 

Η διαδρομή γίνεται σε άσφαλτο, κλειστή από την κυκλοφορία οχημάτων, σχεδόν επίπεδη σε όλο το μήκος της. Στο σημείο αναστροφής στο 2,5χλμ υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικά. Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: Στεφάνου Σαράφη, Ηπείρου, Λάκμωνος, Καλαμπάκας (με αναστροφή στο 2,5χλμ), Καλαμπάκας, Ηπείρου, Στεφάνου Σαράφη.

 

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ενώ οι δαπάνες φιλοξενίας, ιατρικών και αθλητικών υπηρεσιών, διαφημιστικών υλικών και αναλωσίμων, ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατάργηση του άνθρακα εντός δεκαετίας
Επόμενο άρθροToyota-JAXA συνεργάζονται για κατασκευή σεληνιακού επανδρωμένου ρόβερ