Την Πέμπτη, ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου (Agence France-Presse), Φαμπρίς Φρις, ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ένα σχέδιο για την κατάργηση 125 θέσεων εργασίας, ή αλλιώς του 5% του εργατικού δυναμικού του, εντός της επόμενης πενταετίας.

 

Οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα επιτευχθούν χωρίς αναγκαστικές αποχωρήσεις, μέσω της μη αντικατάστασης 160 εκ του προσωπικού που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν ή να προχωρήσουν σε εθελούσια αποχώρηση τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ θα υπάρξει και χώρος για 35 νέες προσλήψεις. Από τις 125 θέσεις που θα καταργηθούν, οι 85 αφορούν τεχνικό προσωπικό και οι 40 δημοσιογράφους.

 

Αυτές οι περικοπές θέσεων εργασίας θα γίνουν στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης, στόχος της οποίας είναι να εξισορροπήσει τον ισολογισμό της εταιρείας μέχρι το 2021. Έτσι, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα περιοριστεί η αύξηση των δαπανών η οποία, “χωρίς μια βαθιά διορθωτική κίνηση” και, σε συνδυασμό με μια ελαφρά κάμψη των διαφημιστικών εσόδων, θα προκαλούσε έλλειμμα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία. Με τα μέτρα αυτά η διεύθυνση θέλει να μειώσει συνολικά κατά 16,5 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες του Πρακτορείου μέχρι το 2023 – εκ των οποίων 14 εκατομμύρια αφορούν μισθολογικό κόστος.

 

Στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου, η διοίκηση θέλει να θέσει σε εφαρμογή τον στόχο της αύξησης των δραστηριοτήτων της που είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ο Φρις. Φιλοδοξία του πρόσφατα εκλεγμένου στην διοίκηση του πρακτορείου Φρις είναι να αυξήσει κατά 30 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδά του AFP μέσω εμπορικών διαφημίσεων μέσα σε διάστημα πέντε ετών, χάρη σε επενδύσεις στον τομέα της εικόνας (βίντεο, φωτογραφίες κλπ).

 

Σημειώνεται ότι το 2017 το AFP κατέγραψε μια καθαρή ζημιά ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία απέδωσε σε μια εφάπαξ παροχή ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑπαγόρευση βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2030
Επόμενο άρθρο5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών στην Αρχαία Ολυμπία