Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, 21:46

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της ομάδας.

Yπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Βρέντζος με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο, μετά το πέναλτι που δόθηκε στις καθυστερήσεις στο «τριφύλλι»,  εξέφρασε την προσωπική του άπόψη ότι θα πρέπει «ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Λίγο αργότερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» στον Ρέντη, με τον μεγαλομέτοχο των Πειραιωτών να αφήνει στις δηλώσεις του όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ. για τη λήψη αποφάσεων προκειμένου να μην παρθεί μια απόφαση εν θερμώ, τονίζοντας ότι θα ληφθεί υπ’όψιν και το τι θα πουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αλλά και το τι θέλει ο κόσμος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Από την ώρα που έληξε το ματς έχουμε λάβει χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης από τους οπαδούς μας, οι οποίοι θέλουν να σταματήσει αυτό το τσίρκο, αυτό που όλοι βλέπουμε. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με το να μη συμμετέχει ο Ολυμπιακός σε αυτήν την παρωδία.

Αλλά, αυτό που θα κάνουμε είναι ένα διοικητικό συμβούλιο, για να ακούσουμε ακριβώς τις απόψεις και των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του κόσμου και να αποφασίσουμε.

Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε. Γιατί όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει -δηλαδή να παίξεις ένα καλό ποδόσφαιρο, να ισχύουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου- όταν όλα αυτά καταπατούνται, θα πρέπει κι εμείς να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές αλλά τέλος πάντων. Σας είπα, θα γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο ή αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί και θα αποφασίσουμε».

Τι θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Ενδιαφέρον πάντως έχει να δούμε τι θα συμβεί σε μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Super League.

Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα του Πειραιά θα βρεθεί στη Γ’ Εθνική, καθώς ο ΚΑΠ προβλέπει υποβιβασμό δύο κατηγοριών, κάτι που φυσικά θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες για τους περσινούς πρωταθλητές Ελλάδας.

Αναλυτικά το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1 αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη

1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου σε ημερίδα για τη μείωση ενεργειακών εξόδων σε δίκτυα ύδρευσης και ΕΕΛ
Επόμενο άρθροΓ. Σ. ΚΕΕΕ από Λέσβο: ”Υπάρχει η ρητή δέσμευση από την κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μείνουν ακάλυπτες στα προβλήματα”