Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Γεώργιου-Γάσπαρ Χρυσ. Δελαστίκ, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ έχασε τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2020.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος και στο περιοδικό Επίκαιρα. Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό Πριν και στη συνέχεια στην εφημερίδα Πριν.

Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής σε πολλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Πραγματοποίησε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο ενώ έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα..

Από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ και των μετωπικών σχημάτων που στη συνέχεια δημιουργήθηκαν.

Πλήθος φορέων και η ΕΣΗΕΑ αναφέρθηκαν στο θάνατό του με ανακοινώσεις.

Σχετικές ειδήσεις

«‘Eφυγε» o δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Ν. Δένδιας στην Αρμενία: «Επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί των λαών μας»
Επόμενο άρθροΠρος έγκριση εμβολίου στα μέσα Νοεμβρίου