Eπιστροφή στη σχολική πραγματικότητα εξετάζει η κυβέρνηση και τη Δευτέρα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, εάν ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, μαζί θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στα σχολικά συγκροτήματα έχουν αρχίσει απολυμάνσεις και στην είσοδο κάθε αίθουσας θα τοποθετηθεί αντισηπτικό για τους μαθητές.

Αν τελικά η ειδική επιτροπή δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των δημοτικών μαζί θα ξεκινήσουν και οι παιδικοί σταθμοί. Η τελική απόφαση ανήκει στην Κυβέρνηση η οποία θα  σταθμίσει και τις επιφυλάξεις των γονέων.

Σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση για επιστροφή των μαθητών στα θρανία, «τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν με κανόνες και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία.

Πως θα γίνει η εξεταστική στα πανεπιστήμια

Παράλληλα κανονικά  θα ολοκληρωθεί το τρέχον, εαρινό εξάμηνο (ακαδ. έτος 2019-20) και η διεξαγωγή των εξετάσεων στα πανεπιστήμια, καθώς οι τελικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε σχετική υπουργική Απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη.

Με την εν λόγω Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, ορίζεται ότι τα ΑΕΙ μπορούν κατά την κρίση τους να παρατείνουν εκτάκτως τη διάρκεια του εξαμήνου για περισσότερο από δύο εβδομάδες, υπερβαίνοντας το χρονικό περιορισμό που ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης, η Απόφαση αναφέρει ότι η διεξαγωγή κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου ή και να επεκταθεί στις ημέρες του σαββατοκύριακου, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Ειδικότερα, σχετικά με την εξεταστική, η Υπουργική Απόφαση αποσαφηνίζει τον τρόπο και τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι διδάσκοντες προκειμένου να αξιολογήσουν τους φοιτητές τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι γραπτές εργασίες και ασκήσεις, οι εργαστηριακές ασκήσεις, η γραπτή εξέταση με φυσική παρουσία των φοιτητών και η γραπτή ή προφορική εξέταση με εξ αποστάσεως μεθόδους, υπό την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία διενέργειας της εξέτασης. Τέλος, σχετικά με την πρακτική άσκηση, δίνονται σαφείς οδηγίες, βάσει των οποίων τα ιδρύματα μπορούν να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις για την ολοκλήρωσή της.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου με εξ αποστάσεως μεθόδους, ο αρμόδιος  υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης επισήμανε ότι «απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς και περιγραφή ισχυρών ασφαλιστικών δικλίδων από μέρους των ΑΕΙ, τόσο για τη διασφάλιση του αδιάβλητου και της εγκυρότητας της εξέτασης, όσο και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση του Σαν Σίρο
Επόμενο άρθροΤέλος Ιουνίου ξεκινούν οι αγώνες, στις 8-9 Αυγούστου στην Πάτρα το Πανελλήνιο