Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η ακτοφυλακή της Τουρκίας ενόψει και της επίσκεψης Ερντογάν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου θα επιχειρήσει να συνδυάσει την Ιντλιμπ με την κατάσταση των μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναφέρει ότι δεν μπορούν οι μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο. Είναι κάτι που επικαλείται η Τουρκία όταν γίνεται μια προσπάθεια να θολώσει τα δεδομένα. Μην ξεχνάμε τη στάση της τουρκικής ακτοφυλακής μέχρι και χθες.

«Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», αναφέρει τώρα η τουρκική ακτοφυλακή, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

Ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος στη Συρία και θέλει να δείξει ότι ο εκβιασμός του στην Ευρώπη έπιασε και έτσι πάει στις Βρυξέλλες ελπίζοντας ότι θα δώσει μια παράσταση (με αιχμές εναντίον Ελλάδας και ΕΕ) και θα πάρει την οικονομική ενίσχυση που θα τού υποσχεθούν και θα εμπλέξει το μεταναστευτικό/προσφυγικό με την κατασταση σε Ιντλιμπ ώστε να έχει ένα αντίβαρο στους Ρώσους.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧανιά: Τραγικό τέλος για 45χρονο στο πλοίο της γραμμής
Επόμενο άρθροΟι Σαμαρείτες της Κομοτηνής στις Καστανιές του Έβρου