Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Οι εισαγωγές είναι υπερδιπλάσιες από τα εξιτήρια, οι ΜΕΘ εξαντλούνται και ο κόσμος κάνει ουρές έξω από τα νοσοκομεία για να υποβληθεί σε τεστ.

Δραματική έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα το κρίσιμο 10ήμερο που ακολουθεί, απευθύνουν οι επιστήμονες. Αιτία η μεγάλη αύξηση θανάτων και διασωληνώσεων το τελευταίο 24ωρο. Η εικόνα των νοσηλειών που καταγράφεται αυτές τις ημέρες είναι η συνέπεια της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατούσε πριν από δύο εβδομάδες.

Η Θεσσαλονίκη, που κλείνει δύο εβδομάδες σε καθεστώς ολικού απαγορευτικού, συνεχίζει να καταγράφει κάθε ημέρα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων.

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει τόσο στις απλές κλίνες Covid, όσο και στις ΜΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πανελλαδικά, οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid είναι 142 από τις 533 συνολικά (ποσοστό 27%). Στη Θεσσαλονίκη, οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid είναι μόλις 11 από τις 161 συνολικά (ποσοστό 7%).

Ο κόσμος σπεύδει να κάνει τεστ, ακόμα και με τα πιο ήπια συμπτώματα.

Και στη Λάρισα, με το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τα τεστ συνεχίζονται. Στο Κιλελέρ βρέθηκαν κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Θετικές στον κορονοϊό βρέθηκαν δύο εργαζόμενες στο γηροκομείο Αγρινίου. Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η μία νοσηλεύτρια που επέστρεψε από 8ημερη άδεια είχε μολυνθεί. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και διενεργήθηκαν rapid test σε τροφίμους και προσωπικό του γηροκομείου. Στα test αυτά βρέθηκε θετική και δεύτερη νοσηλεύτρια.

Ρεπορτάζ: Σμ. Αγορογιάννη, Φ. Γιολτζίδου, Β. Μητρούσιας

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ο Ρονάλντο είναι πιο γρήγορος από εμένα»
Επόμενο άρθροΠρόβλημα με τον Λυκογιάννη, ετοιμοπόλεμοι Σιώπης και Μασούρας