Ρίχνει την τιμή στόχο και υποβαθμίζει την εταιρεία

 

Στην υποβάθμιση της Motor Oil σε underperform από ουδέτερη προχωράει η BofA Merrill Lynch, ενώ ρίζνει την τιμή στόχο του ενεργειακού ομίλου στα 17 ευρώ από 20,90 ευρώ.

 

Η BofA Merrill Lynch στηρίζει την αρνητική της στάση προς τον ελληνικό όμιλο στο γεγονός ότι η Motoro Oil δεν την έπεισε για τους λόγους των εξαγορών που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα. (Διαβάστε επίσης: Τα big deals της Motor Oil)

 

Όπως επισημαίνει, η λογική πίσω από αυτές τις εξαγορές παραμένει ασαφής και οι συνέργειες αυτές παραμένουν αβέβαιες, ενώ βλέπει κίνδυνο επιδείνωσης της διακυβέρνησης και έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του ομίλου. Οι ανησυχίες σχετικά με τη στρατηγική αυτή θα «χτυπήσουν» την επενδυτική ψυχολογία κατά την άποψή της.

 

Η BofA σημειώνει ότι μετά της εξαγορές (97,08% της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 94,52% της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και το 100% των Factors Laiki και Forfaiters S.A για 73,5 εκατ. ευρώ, τη δορυφορική τηλεόραση Alpha, την Alpha Radio S.A. και την Alpha Radio Kronos S.A.) η Motor Oil σχεδιάζει να πουλήσει πλειοψηφικά μερίδια σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και να διατηρήσει μερίδιο μειοψηφίας στο μέλλον.

 

Επισημαίνει επίσης ότι οι εξαγορές θα αυξήσουν το βασικό καθαρό χρέος της Motor Oil κατά 103,5 εκατ. ευρώ ή 59%, στα 288 εκατ. ευρώ. Η BofA δεν ενσωματώνει τις εξαγορές σε αυτό το στάδιο δεδομένου ότι υπόκεινται σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές και δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία ακόμη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Πιτσιλή με φορείς για το νόμο περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος
Επόμενο άρθροΣτόχευση της κυβέρνησης η δημιουργία ενός αρρωστημένου διχασμού