Στο Βόλο βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος στο Ergon Showground, στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα. Ο κ. Σκρέκας, προσερχόμενος στην εκδήλωση, δέχθηκε σειρά ερωτημάτων από τους δημοσιογράφους, σε ότι αφορά τόσο το εργοστάσιο SRF/RDF που θα δημιουργηθεί στο Βόλο, όσο και για την πλωτή μονάδα LNG.

Για το θέμα του LNG ο κ. Σκρέκας είπε ότι,υπάρχουν οι αρμόδιες αδειοδοτικές αρχές, οι οποίες θα κρίνουν αν θα πρέπει και πως θα πρέπει να αδειοδοτηθεί αυτό το πρότζεκτ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει περάσει κάτι ακόμη. Αυτή τη στιγμή, έχει πάρει άδεια παραγωγής, αυτό είναι ένα πολύ πρώιμο στάδιο, ένα πρώτο στάδιο, για να ξεκινήσει η αδειοδοτική διαδικασία. Η αδειοδοτική διαδικασία σε αυτά τα έργα παίρνει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και χρειάζονται πολύ σοβαρές μελέτες.

Ο κ. Σκρέκας, όσον αφορά το εργοστάσιο SRF/RDF που σχεδιάζεται να γίνει στο Βόλο, ανέφερε ότι, δεν έχει αντίρρηση να γίνει. Όπως ανέφερε, δεν είναι εργοστάσιο σκουπιδιών, είναι μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, με τους πιο σύγχρονους τρόπους. Η Ευρώπη, δέχεται την ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων και είναι κάτι που κι εμείς το αποδεχόμαστε.

Προηγούμενο άρθροΡόδος: Σεισμός ταρακούνησε το νησί – Επίκεντρο ο Μαρμαράς
Επόμενο άρθροΝέος Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας