Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα Πέμπτη ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για την ανάπλαση του άλσους “Ανδρέας Βαλαχής”, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τα έργα που προχωρούν στον Βόλο, ενώ μίλησε και για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, που θα έρθει η ένταξή της στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης την επόμενη εβδομάδα.Ο κ. Πέτσας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με πολλή χαρά βρέθηκα σήμερα στο Βόλο. Με χαρά ανακοινώσαμε την ένταξη ενός μεγάλου έργου για το Βόλο, το έργο της αστικής ανάπλασης που περιλαμβάνει  δύο στάδια. Το ένα αφορά στην ανάπλαση του πάρκου Ανδρέας Βαλαχής προ’υ’πολογισμού 7 εκ. ευρώ και το δεύτερο έργο αφορά την ανάπλαση των Παλαιών. Συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι 10,2 εκ. ευρώ. Έχουμε εντάξει ακόμη ένα μεγάλο έργο  5,3 εκ. ευρώ που είναι η διαχείριση των λυμάτων στα Λεχώνια, έρχεται η ένταξη του σχεδίου του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων 1,2 εκ. ευρώ στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης την επόμενη εβδομάδα  και επίσης, επειδή έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, θα έχουμε ένταξη την επόμενη εβδομάδα του Ποδηλατοδρομίου Ν. Ιωνίας. Η αθλητική και πολιτιστική κυψέλη θα εμπλουτιστεί με το Ποδηλατοδρόμιο, κόστους  7,7εκ ευρώ.Με τα έργα που γίνονται, δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα στην πόλη, στηρίζουμε την ανάπλασή της, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα είμαστε πάντα δίπλα για να πάμε την πατρίδα μας πιο ψηλά.”

Οσον αφορά τη μελέτη ανάπλασης του πάρκου «Ανδρέας Βαλαχής»,ανέρχεται σε 1εκ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως υπολογίζει ότι μέσα σε 24 μήνες θα ολοκληρωθεί, γι’ αυτό και χαρακτήρισε ορόσημο το φθινόπωρο του 2023 , προκειμένου να μπορέσουν όλοι να απολαύσουν έναν πολύ ωραίο χώρο.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Κλήσεις για παράνομη στάθμευση από το 1998 αποστέλλονται σε πολίτες
Επόμενο άρθρο«Λέξεις μαχαίρια» – Tο μήνυμα της νέας καμπάνιας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών