Τι λένε οι καταστηματάρχες του Βόλου

για το πάρκινγκ στην πλατεία Πανεπιστημίου

 

 

Σημαντική βοήθεια σε όλη την αγορά του Βόλου μπορεί να προσφέρει η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τους περισσότερους εμπόρους που διατηρούν καταστήματα κοντά στην πλατεία.

Η αρχική ιδέα του υπόγειου πάρκινγκ για την πλατεία Πανεπιστημίου φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί, καθώς σύμφωνα με τον Δήμαρχο του Βόλου και όσα είπε πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Προεδρικό Διάταγμα, που αναφέρει πως δεν επιτρέπεται η κατασκευή χώρου στάθμευσης κάτω από χώρους πρασίνου, είναι εκείνο που εμποδίζει την κατασκευή του πάρκινγκ και μόνο εάν αλλάξει θα μπορούσε προχωρήσει το έργο αυτό.

Ωστόσο, οι έμποροι που διατηρούν καταστήματα κοντά στην πλατεία, τονίζουν πως το υπόγειο πάρκινγκ θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στα καταστήματά τους και πως είναι δουλειά των αρμόδιων να δώσουν λύσεις στις δυσκολίες που υπάρχουν:

«Πρέπει να γίνει το πάρκινγκ για να εξυπηρετηθεί το κέντρο της πόλης και η αγορά. Έτσι κι αλλιώς, όπως είναι τώρα παρατημένο, είναι καλύτερα να γίνει πάρκινγκ. Και εγώ και η αγορά όλη θα ωφεληθούμε. Θα εξυπηρετείται πιο εύκολα ο κόσμος, θα είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στα καταστήματα. Δεν ξέρω γιατί δεν μπορεί να γίνει, εγώ αυτό που ξέρω είναι πως είναι καλό να γίνει. Από εκεί και πέρα οι αρμόδιοι πρέπει να προσπαθήσουν να το κάνουν», μας δήλωσε ο έμπορος, Δημήτριος Θεοδοσιάδης.

«Οτιδήποτε έχει σχέση με πάρκινγκ είναι θετικό, γιατί έχουμε τα μαγαζιά μας πάνω σε πεζόδρομο και δεν ξέρουμε που να παρκάρουμε το αμάξι μας. Θα ήταν μεγάλο καλό να γίνει το πάρκινγκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπορος, Αλέξανδρος Παπανικολάου, ενώ στην ιδέα αυτή συμφωνεί και ο έμπορος, Γεώργιος Πολύζος: «Ναι, να γίνει πάρκινγκ. Θα βοηθήσει και την εμπορική αγορά πρωτίστως, αλλά και όλο τον κόσμο, διότι έχουμε πρόβλημα στάθμευσης. Για αυτό πρέπει να γίνει πάρκινγκ».

Θετική στάση στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Πανεπιστημίου έχουν και οι πολίτες του Βόλου:

«Θεωρώ ότι στην Πανεπιστημίου θα ήταν πολύ καλό να γίνει ένα υπόγειο πάρκινγκ. Λείπουνε θέσεις πάρκινγκ από το κέντρο και θα βοηθούσε πάρα πολύ. Δεν είναι και στην καρδιά του κέντρου, δηλαδή φεύγεις πολύ εύκολα εδώ πέρα από Δημητριάδος για να βγεις στη Λαμπράκη, για παράδειγμα. Θα βοηθούσε πάρα πολύ», μας δήλωσε οδηγός ταξί της περιοχής.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν πως σημαντικότερο είναι να μειωθεί η χρήση τω Ι.Χ στο κέντρο του Βόλου:

«Θεωρώ ότι στην πλατεία Πανεπιστημίου δεν πρέπει να γίνει πάρκινγκ. Πιο πολύ πρέπει να προωθήσουμε την σκέψη να μην κατεβαίνουμε με αυτοκίνητα οι Βολιώτες, να ενισχύσουμε άλλα πράγματα. Για τους ξένους είναι αρκετά αυτά τα πάρκινγκ που έχουμε», ανέφερε η Ευαγγελία Φούκη, υπάλληλος καταστήματος.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροOριστική λύση μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς και Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης Βόλου
Επόμενο άρθροΔύο τελευταίες παραστάσεις για τη «Σαλάτα με σως αγριοκέρασο» στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής