Το σχόλιο για τον τρόικα που άναψε τα αίματα

 

Ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε για το τι είχε πει στο αυτί του ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου του Ιανουαρίου του 2015.

 

«Το ουάου το είπα, επειδή μου είπε κάτι στο αυτί. Έχω γράψει ολόκληρο βιβλίο, έχει γίνει best seller παγκοσμίως, θα γίνει ταινία… Μιλώντας στον Realfm 97,8, ο Γιάνης Βαρουφάκη αναφέρθηκε στο περιστατικό και αποκάλυψε:

 

«Στη συνέντευξη Τύπου στον κάτω όροφο του υπουργείου Οικονομικών, ένας δημοσιογράφος αφού κάναμε τις δηλώσεις μας, οι οποίες ήταν μετριοπαθείς και εκείνου και εμένα, είχαμε συμφωνήσει τι θα πούμε, παρά το γεγονός ότι ήταν μια πολύ κακή συνάντηση σε όλα τα άλλα, γιατί με απείλησε με κλείσιμο τραπεζών ουσιαστικά αν επέμενα στην αναδιάρθρωση χρέους, αλλά τέλος πάντων είχαμε συμφωνήσει ότι θα είμαστε μετριοπαθείς στη συνέντευξη Τύπου.

 

Στο τέλος, ένας δημοσιογράφος μου έθεσε το ερώτημα με την Τρόικα τι θα κάνετε. Και εξήγησα, τι είναι Τρόικα ας το κοιτάξουμε… Είναι τρεις θεσμοί των οποίων η Ελλάδα είναι μέλος εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη» συμπλήρωσε.

 

«Τότε ο Ντάισελμπλουμ θυμώνει πάρα πολύ και το έδειξε με έναν τρόπο που δεν του έκανε καλό, σας διαβεβαιώ ο κ. Σόιμπλε τον επέπληξε μετά. Και σκύβει στο αυτί μου και μου λέει “μόλις σκότωσες την Τρόικα” και τότε γυρνάω και του λέω ουάου. Μεγάλη μου τιμή αυτό που μου λέτε, δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο αυτό, αυτό ήταν».

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ευρωζώνη έχει χάσει μέρος της δυναμικής της ανάπτυξής της
Επόμενο άρθροΚικίλιας: Υπό καθεστώς πανικού υπόσχονται αναφανδόν προσλήψεις