Πρώτη μέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν εφαρμοσθεί κατά της διασποράς του κορονοϊού, και ο Γιάννης Μπέζος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του Ant1 εξέφρασε την άποψη του για τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες περί οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών εν μέσω πανδημίας.

«Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει πολιτιστική παραγωγή το καλοκαίρι, με την έννοια τη θεατρική, του χορού και της μουσικής. Θα ήταν τραγικό και πολύ κακό για όλους μας. Δεν μιλάω για τα οικονομικά των συναδέλφων και των συνεργατών, μιλάω γενικότερα» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Μπέζος και πρόσθεσε: «Θα το έβλεπα εφιαλτικό να μην υπάρχει παραγωγή το καλοκαίρι. Αλλά πρέπει να έχουμε με ένα τρόπο».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός τόνισε: «Πρέπει κι εμείς να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για τη δημόσια υγεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμμετέχουμε απόντες. Θα συμμετέχουμε παρόντες αλλά με κάποιους όρους και κάποιες προϋποθέσεις. Δεν μπορείς σε ένα θέατρο που έχει 2,000 θέσεις να βάλεις 2,000 θεατές, πρέπει να υπάρχει μία ποσόστωση, ένα τρόπος που θα μπαίνουν οι θεατές, να υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλείας».

Αναφερόμενος στο κύμα συζητήσεων που έχει ξεσπάσει περί οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών εν μέσω πανδημίας, ο Γιάννης Μπέζος είπε: «Αυτό είναι πολύ γενικό και θεωρητικό. Δηλαδή τι να κάνει το κράτος; Να αρχίζει να δίνει χρήματα από εδώ και από εκεί; Με ποια λογική, με ποιες προϋποθέσεις θα χρηματοδοτήσει κάποιος κάποιον; Πώς θα γίνει αυτό; Το πρόβλημα είναι αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι χώροι και όχι ποιος θα πάρει τα χρήματα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις ΟΠΕΚΑ για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
Επόμενο άρθροΝέα αναβολή στη λήψη απόφασης για το πρωτάθλημα