Επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός – Δυνατότητα για νέα αποτίμηση

 

Διαφορετική διαδικασία υπολογισμού της εμπορικής αξίας των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στην προκήρυξη επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας διαδικασίας για την ολοκλήρωση της αποεπένδυσης της ΔΕΗ

 

Η τροπολογία, που είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στην ΕΕ (DG COMP), κατόπιν της προηγούμενης άγονης διαγωνιστικής διαδικασίας, ορίζει ότι δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, έχουν τόσο όσοι επενδυτές προσήλθαν στον αρχικό διαγωνισμό, όσο και τυχόν νέοι υποψήφιοι, εντός 7 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

 

Σε ότι αφορά το τίμημα στην τροπολογία ορίζεται ότι «η ΔΕΗ δύναται να ορίσει εκτιμητή. Στην περίπτωση αυτή, ο εκτιμητής λαμβάνει υπόψη του αντίστοιχες εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου διαγωνισμού».

 

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «παρέχεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ να ορίσει εκτιμητή για την εκτίμηση του προσφερόμενου τιμήματος, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του την εκτίμηση που τυχόν υποβλήθηκε».

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας:

 

– Ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί από τη ΔΕΗ υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου. Η ΔΕΗ θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση με την οποία θα προσκαλούνται εντός επτά ημερών οι υποψήφιοι επενδυτές, τόσο εκείνοι που συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδικασία, όσο και όποιοι άλλοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

 

– Οι συμβάσεις για την πώληση των μονάδων θα κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.

 

– Η ΔΕΗ μπορεί να ορίσει εκτιμητή, ο οποίος θα λάβει υπόψη του αντίστοιχες εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου διαγωνισμού.

 

– Απαγορεύεται η μείωση μισθών των εργαζομένων που μεταφέρονται στις νέες εταιρείες, σε σχέση με τις υφιστάμενες αποδοχές του τελευταίου 12μήνου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην ΕΚΤ το γάντι για το νέο νόμο Κατσέλη
Επόμενο άρθροΚουνάει το δάχτυλο το ΔΝΤ στην Ελλάδα