Για την συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

 

Στην ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση που θα υπάρξει ένας μετά τον Ζάεφ που θα μπορεί να ταράξει την ισορροπία σε αυτά τα ζητήματα, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι “Υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει στο μέλλον κάποιος εθνικιστής, αλλά έχουμε πατριωτικό καθήκον να αδράξουμε την ευκαιρία”.

 

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας απάντησε και στο ποια θεωρεί δικλίδα ασφαλείας για τα δυο ζητήματα, τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα λέγοντας ” Βρέθηκα στη θέση του πρωθυπουργού σε μία στιγμή υπαρξιακής αγωνίας του τόπου και κατάφερα να κάνω τη χώρα να προχωρήσει. Το βλέπουμε σαν οπτική του πατριωτικού μας συμφέροντος και του πατριωτικού μας οφέλους να ψηφιστεί η συμφωνία”.

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στάση, που κρατά ο πρόεδρος της αξιωματική αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών. “Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το μακεδονικό ο κ. Μητσοτάκης είχε συμβουλεύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα να ταχθεί με τη γραμμή του κ. Καραμανλή το 2007, μετά όμως άλλαζε συνεχώς τη γραμμή του και μετέτρεψε στο τέλος τον όρο ιθαγένεια στον όρο εθνότητα”.

 

Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός για το πότε θα φέρει τη συμφωνία στην ελληνική βουλή απάντησε ότι “με τη κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Σκοπίων, θα κοινοποιηθεί το αποτέλεσμα της συμφωνίας και τα άρθρα του Συντάγματος στα πολιτικά κόμματα”. Μάλιστα δεν απέκλεισε να φέρει τη συμφωνία στην ελληνική βουλή εντός του Ιανουαρίου.

 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές τονίζοντας γι’ ακόμη μια φορά ότι στόχος του είναι να γίνουν τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός μετά τον εντοπισμό φακέλου με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Επόμενο άρθροΑν ο Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης