Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα νομοθετηθεί εντός Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή το Μάρτιο, ενημερώθηκαν οι θεσμοί.

 

Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, σύμφωνα με την  Έφη Αχτσιόγλου η οποία τονίζει πως «μέσω του κουρέματος της βασικής οφειλής και της ρύθμισης σε έως 120 δόσεις, συμπολίτες μας που, λόγω των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη παρότι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη τακτοποιώντας και την οφειλή τους».

 

Για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως την 31/12/2016 θα υπάρξει ρύθμιση με κούρεμα και της βασικής οφειλής. Το κούρεμα αυτό θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των οφειλόμενων εισφορών, με βάση το πραγματικό εισόδημα του ασφαλισμένου κατά τα έτη που δημιουργήθηκαν οι οφειλές. Επίσης, θα υπάρχει κούρεμα και των προσαυξήσεων κατά 85%.

 

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας,  «η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα οδηγεί σε μια νέα μειωμένη οφειλή για τον ασφαλισμένο, που θα αντικαθιστά την παλιά. Την οφειλή αυτή θα μπορεί να την αποπληρώνει σε έως και 120 δόσεις. Σε δόσεις θα μπορεί κανείς να ρυθμίσει και τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι 6 θέσεις του ΣΕΦ για κοινές ανταγωνιστικές διαδικασίες σε έργα ΑΠΕ
Επόμενο άρθροΚάτω από τα 2 δισ. ευρώ ο ELA