Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συναντήθηκε σήμερα στο Δουβλίνο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το σύστημα βοήθειας σε διαιτητές μέσω Video, πιο γνωστό με τα αρχικά VAR, στο UEFA Champions League, αρχής γενομένης από την φάση των 16, που ξεκινά το Φεβρουάριο του 2019.

 

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από επιτυχείς τεχνολογικούς ελέγχους και εκπαίδευση των διαιτητών κατά τους τελευταία μήνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Στο ίδιο πλαίσιο, αποφασίστηκε η χρήση του VAR στον τελικό του Europa League του 2019, στα τελικά του Nations League του 2019 και στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Under-21) 2019.

 

Όπως έχει ήδη αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA το Σεπτέμβριο, το VAR θα χρησιμοποιηθεί και στο Champions League του 2019/20, από την φάση των Play-offτης διοργάνωσης, καθώς και στο Super Cup του 2019. Η UEFA εξακολουθεί να σχεδιάζει να επεκτείνει στη συνέχεια τη χρήση του VAR στην τελική φάση του EURO 2020, στο UEFA Europa League 2020/21 και στα τελικά του Nations League του 2021.

 

 

“Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε VAR νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι επωφελές για τις διοργανώσεις μας, καθώς θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια για τα επίσημα παιχνίδια και θα επιτρέψει να μειωθούν οι εσφαλμένες αποφάσεις”, δήλωσε ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Κέφεριν.

 

Στις υπόλοιπες αποφάσεις, επισημοποιήθηκαν οι έδρες των ημιτελικών και του τελικού για το Nations League (5-9 Ιουνίου). Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν σε «Ντραγκάο» (Πόρτο) και «Αφόνσο Ενρίκες» (Γκιμαράες). Τέλος, Ουγγαρία και Σλοβενία θα φιλοξενήσουν την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (Under-21) τον Ιούνιο του 2021, ενώ στο Αλμάτι του Καζακστάν θα γίνει η τελική φάση του Champions League στο ποδόσφαιρο σάλας για το 2019 (25-28 Απριλίου).

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για κλιματική αλλαγή
Επόμενο άρθροΗ ΝΔ δεν θα είναι απλά ισχυρή αλλά πρώτη δύναμη σε όλη τη χώρα