Με τουριστικά ακίνητα και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους φλερτάρει επενδυτικά η Βriq Properties ΑΕΕΑΠ, με τον Θεόδωρο Φέσσα, πρόεδρο της εταιρείας, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό να χρηματοδοτηθούν επενδυτικά πλάνα.

 

«Η εταιρεία, ως ΑΕΕΑΠ, είναι μικρή, με ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου, οπότε αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απευθυνθούμε στους μετόχους ώστε να αυξήσουμε τα κεφάλαιά μας. Είναι λοιπόν πράγματι στις σκέψεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και κάτι άμεσο, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας κάποιες ώριμες επενδύσεις προκειμένου να προχωρήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΕΕΑΠ στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης η οποία αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 655.684 ευρώ (θα καταβληθεί 29 Μαρτίου).

 

Ο κ. Φέσσας ανέφερε επιπλέον ότι αυτή την στιγμή, έστω κι αν υπάρχει ανοδική τάση, η αγορά ακινήτων είναι στα χαμηλά «κι επί του παρόντος επωφελούμαστε από την αύξηση των τιμών των ενοικίων και λιγότερο από την άνοδο των αξιών των ίδιων των ακινήτων κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί στο μέλλον».

 

Αναφορικά με τις νέες επενδύσεις, πέραν των γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα τουριστικά ακίνητα, όπου η ΑΕΕΑΠ, απέκτησε πέρυσι έναντι 3,5 εκατ. ευρώ τo Mr & Mrs White Paros, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων στον παραδοσιακό οικισμό της Νάουσας Πάρου μισθωμένο στην HotelBrain Capital ΑΕ, θυγατρική της HotelBrain.

 

«Κοιτάμε και άλλου τέτοιου είδους ξενοδοχεία, ωστόσο πρόκειται για επενδύσεις που χρειάζονται προσοχή, η επιτυχία των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διαχειριστή του. Η καλή διαχείριση παίζει μεγάλο ρόλο, γι’ αυτό κι εξετάζουμε πρώτα από όλα ποιος είναι ο διαχειριστής», ανέφερε ο κ. Φέσσας με την διευθύνουσα σύμβουλος Αννα Αποστολίδου να προσθέτει ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι κυρίως μονάδες σε νησιά και λιγότερο σε ξενοδοχεία πόλης, έναν τομέα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνοδο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒάζουν κομματικούς κομισάριους στις Ένοπλες Δυνάμεις
Επόμενο άρθροΝα καρπωθεί η χώρα τα 18 δισ. από επισκευές πλοίων