Ρεκόρ  επενδύσεων καταγράφει η Αγία Νάπα, με τους Κινέζους να επενδύουν 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή κατασκευάζοντας μαρίνες και ξενοδοχεία.

 

Από το συνολικό ποσό τα 300 εκατ. ευρώ είναι προϋπολογισμένα για την κατασκευή μαρίνας, ενώ τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου με 191 κλίνες με την ονομασία Sun City.

 

Στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Αγίας Νάπας –κατά τη συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Καρούσο και του πρώην πρέσβη της Κίνας  Zhao Yali  και του προέδρου του οργανισμού C.G.A Cyprus Guangdong Association of Commerce κ. Yang Deming- κλείδωσαν πολλές συμφωνίες για την περιοχή, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η δημιουργία γραφείου του Δήμου στο Hong Kong σε συνεργασία με τον οργανισμό C.G.A Cyprus Guangdong Association of Commerce για να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο η τουριστική συμμαχία των δύο χωρών.

 

Μάλιστα στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 1ο τουριστικό συνέδριο Αγίας Νάπας, το οποίο θα φιλοξενήσει 10 από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Κίνας, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας και προώθησης τόσο της Κύπρου όσο και της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου. Πράγμα που όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες από την Ασία καθώς και να δώσει μια γερή οικονομική ένεση στις επιχειρήσεις των Αμμοχωστιανών.

 

Τον Φεβρουάριο του 2019, στόχος του δήμου, είναι η επιτυχής διοργάνωση μαζικών γάμων στην παραλία της πόλης με σκοπό να ενταχθεί η προσπάθεια στο ρεκόρ Guinness. Η διοργάνωση αυτή ήδη προετοιμάζεται από τους αρμόδιους φορείς. Η επιλογή του μήνα Φεβρουαρίου δεν είναι τυχαία, αφού μπορεί να θεωρείτε για τον Κυπριακό Τουρισμό μια περίοδος αδρανής, για τους κινέζους όμως είναι ο καλύτερος μήνας διακοπών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΚΤ άρχισε ξανά να αγοράζει ομόλογα της Κύπρου
Επόμενο άρθροΙσχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Μεσσηνία