Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής για την ολοκληρωμένη δράση προβολής και ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου της Λέσβου.

 

Το ανωτέρω έργο συνολικού προϋπολογισμού 358.360 ευρώ, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο. Σ’ αυτό περιλαμβάνεται η υλοποίηση μίας σειράς δράσεων ψηφιακής προβολής του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Λέσβου, με σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες και την ανέλιξη της αξίας του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

 

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες συλλογής, τεκμηρίωσης, ψηφιοποίησης και ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών για την ψηφιακή προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου, αλλά και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Η προβολή τους θα γίνει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής, όπως ψηφιακές φωτογραφίες, video, παρουσιάσεις εικονικής πραγματικότητας και τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως διαδικτυακή πύλη, εφαρμογή για κινητές συσκευές και άλλα μέσα.

 

Η δράση αποσκοπεί στο να απευθυνθεί στον επισκέπτη και τουρίστα του νησιού τόσο άμεσα, με την παροχή υπηρεσιών, την παραγωγή προϊόντων όπως η ιστοσελίδα προβολής, όσο και έμμεσα, με την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα λειτουργεί ως δεξαμενή αξιόπιστων πληροφοριών για μελλοντικούς συγγραφείς κειμένων πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου.

 

Τέλος, μέσα από τη δράση επιδιώκεται η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά, τους φυσικούς πόρους και την ιστορική σημασία, η ενίσχυση της θετικής εικόνας του τοπικού τουριστικού προϊόντος και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε ψωμί και μέλι υποδέχτηκαν στη Βουλγαρία τον Τσίπρα
Επόμενο άρθροΤριήμερο λουκέτο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα