Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας. Τα Rafale (η αρχική παραγγελία έχει ανέβει από τα 18 στα 24 αεροσκάφη), οι 3+1 Belharra, αλλά και η αναβάθμιση των F-16 σχολιάζονται με προβληματισμό στην Άγκυρα, με νέα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί 30 με 35 χρόνια η Ελλάδα δεν είχε κάνει κινήσεις για νέες φρεγάτες, ενώ τα τελευταία 10 – 15 χρόνια μαστιζόταν από οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία έκανε κάποιες εξοπλιστικές κινήσεις, ωστόσο έχει περιέλθει σε αδιέξοδο τόσο με τα μαχητικά F-35 όσο και με τους S-400.

Τι αναφέρει o Τύπος

Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται αναλυτικά στις υψηλές δυνατότητες των φρεγατών Belharra, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά τους, και χαρακτηρίζει ως πολύ σημαντική την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.  «Η Ελλάδα και η Γαλλία κάνουν υπολογισμούς για την Ανατολική Μεσόγειο» γράφει η εφημερίδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλουν να κυριαρχήσουν.

Από πλευράς της, η εφημερίδα Cumhurriyet αναφέρει για το αμυντικό σύμφωνο ότι η «Ελλάδα και Γαλλία επιχειρούν ένωση δυνάμεων» σχολιάζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για «κοινά συμφέροντα Γαλλίας και Ελλάδας».

Η Yeni Safak κάνει λόγο για «γκάζια στον ‘Μήτσο’ απ’ τον Μακρόν» σχολιάζοντας την ώθηση των Γάλλων στην Ελλάδα. «Υποτίθεται ότι η Ελλάδα δεν κάνει κούρσα εξοπλισμών αλλά αγοράζει φρεγάτες από τη Γαλλία» σημειώνει, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού.

Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και ανταποκριτής του στη γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας είχε εκτενές ρεπορτάζ για την αγορά των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών, αλλά και για το αμυντικό σύμφωνο Παρισιού – Αθήνας. Ρεπορτάζ για τη συμφωνία είχαν και τα ιδιωτικά τουρκικά κανάλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι – Οι 5 κλήσεις της κατηγορούμενης στον άνδρα «κλειδί» – Καταθέτει αύριο η Ιωάννα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Νέα επεισόδια στη Σταυρούπολη – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στην αντιφασιστική συγκέντρωση