Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντείνει τις πιέσεις στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, προειδοποιώντας ότι μπορεί να του απαγορευτεί να αναλάβει καθήκοντα αν κριθεί ένοχος για προσβολή του κυβερνήτη μιας επαρχίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ότι ο Ιμάμογλου θα υποστεί τις συνέπειες επειδή φέρεται να προσέβαλε τον κυβερνήτη της Ορντού, στη Μαύρη Θάλασσα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Μιλώντας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι ο κυβερνήτης Σεντάρ Γιαβούζ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Προηγουμένως, ο Ερντογάν είχε πει ότι ο Ιμάμογλου δεν μπορεί να υπηρετήσει ως δήμαρχος παρά μόνο αν ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή. Ωστόσο ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απέρριψε αυτήντην πρόταση, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εκλέγεται από τον λαό, δεν διορίζεται από το Ερντογάν.

Στο μεταξύ ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ του Εκρέμ Ιμάμογλου και του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, για τον δήμο Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, το ποσοστό που προβλέπεται για τον Εκρέμ Ιμάμογλου είναι 54% και για τον Μπιναλί Γιλντιρίμ 45%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙσπανία: Τουλάχιστον 20 μετανάστες αγνοούνται στα ανοιχτά των ακτών
Επόμενο άρθροΧανιά: Στο νοσοκομείο οδηγός μετά από τροχαίο