Ο τουρκικός Τύπος υπενθυμίζει ότι ο Ερντογάν φιλοξένησε επίσης τον μπιν Σαλμάν στην Τουρκία

Με τίτλο «Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας πηγαίνει στην Αθήνα» η εθνικιστική εφημερίδα της τουρκικής αντιπολίτευσης, Sözcü αναφέρεται στην επίσκεψη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ «ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν καταφθάνει για επίσημη επίσκεψη σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρώτη φορά από το 2018, όταν σκοτώθηκε ο δημοσιογράφος της αντιπολίτευσης Τζαμάλ Κασόγκι. Ανακοινώθηκε ότι ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας θα ταξιδέψει σήμερα στην Ελλάδα με πολυπληθή αντιπροσωπεία. Ο πρίγκιπας Σαλμάν θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μεταξύ των μερών θα υπογραφούν και ορισμένες συμφωνίες στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας. Ο πρίγκιπας Σαλμάν είχε επίσης έρθει στην Άγκυρα στις 22 Ιουνίου».

Διαβάστε επίσης: Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα για τον Σαουδάραβα διάδοχο του θρόνου

Συμφωνίες συνεργασίες

Στο δικό της ρεπορτάζ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Μπιρλίκ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θα επισκεφθεί σήμερα την Ελλάδα για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και της στρατιωτικής συνεργασίας. Στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, όπου λέγονταν ότι θα γίνουν διμερείς συμφωνίες, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες», αλλά όπως επισημαίνει η εφημερίδα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ «θα υπογραφούν ενεργειακές και στρατιωτικές συμφωνίες, καθώς και η δημιουργία υποβρύχιας καλωδιακής γραμμής δεδομένων. Από την άλλη, πολλοί δυτικοί ηγέτες άρχισαν να συναντώνται ξανά με τον μπιν Σαλμάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε πρόσφατα το Ριάντ. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξένησε επίσης τον μπιν Σαλμάν στην Τουρκία. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Μητσοτάκης ήταν μεταξύ των ηγετών που επισκέφθηκαν τη Σαουδική Αραβία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο65χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Σκιάθο και μεταφέρθηκε στο Βόλο
Επόμενο άρθροΗ Ευγενία Σαμαρά έβαλε μπουγάδα και «έριξε» το internet