«Προετοιμασίες για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση» βλέπουν στον Έβρο από την πλευρά της Ελλάδας τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η ιστοσελίδα haberler.com υποστηρίζει ότι «η ένταση στη γραμμή Αθήνας – Άγκυρας έχει αυξηθεί περισσότερο από ποτέ τις τελευταίες ημέρες».

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ακόμα τις απειλές του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου, στις οποίες προειδοποίησε την Αθήνα λέγοντα ότι δεν αστειεύεται για να προσθέσει ότι «αξιοσημείωτες εξελίξεις σημειώθηκαν στη Δυτική Θράκη» τις τελευταίες μέρες.

Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ η Ελλάδα άρχισε να σκάβει αντιαρματικές τάφρους στις όχθες του ποταμού Έβρου στα σύνορά με την Τουρκία.

Η ιστοσελίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Αθήνα προκαεί εδώ και μέρες την Άγκυρα έχοντας «παραβιάσει» τους όρους για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Και μετά τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου ο ελληνικός στρατός – κατά τα τουρκικά ΜΜΕ – δεκάδες στρατιωτικά φορτηγά και οχήματα εργάζονται στην περιοχή του Έβρου και αυτό είναι ορατό από τον αυτοκινητόδρομο μεταξύ της Αλεξανδρούπολης (Έβρου) και του χωριού Κουμτσιφτλιί.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για αντιαρματική τάφρο 135 χιλιομέτρων μήκους, 32 χιλιομέτρων πλάτος και βάθους 7 μέτρων κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων. Υποστηρίζεται δε ότι οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα και στόχος της Ελλάδας είναι να αποτρέψει πιθανή επέλαση από την Τουρκία σε πιθανό θερμό επεισόδιο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠωλείται η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης
Επόμενο άρθροΔιπλωματικές πηγές: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία» τις τουρκικές προκλήσεις