Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο  63ος γύρος των διερευνητικών επαφών στην Άγκυρα, η Τουρκία επιλέγει να τραβά το σκοινί των προκλήσεων κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβατική συμπεριφορά και εμμένοντας στις ίδιες θέσεις περί Γαλάζιας Πατρίδας.

O Τούρκος υπουργός Άμυνας, ανέβασε κι άλλο τους τόνους, κατηγορώντας την Ελλάδα πως προσπάθησε με επιμονή να παραβιάσει περιοχές λίγα μίλια από την Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου.

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου», επισημαίνει από την πλευρά του εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ, ενώ αναφέρεται ξανά στη «Γαλάζια Πατρίδα» τονίζοντας πως αποτελεί την κόκκινη γραμμή για την Τουρκία.

«Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μητέρας Πατρίδας» συνέχισε ο Τσελίκ δηλώνοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα και θα πληρώσουμε οποιαδήποτε τίμημα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας».

Αιχμές κατά της Τουρκίας, ενόψει του 63ου γύρου των διερευνητικών επαφών άφησε, νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Είναι απαράδεκτο ότι η Τουρκία, με διαρκείς προκλήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις, προσπαθεί να υπονομεύσει το κλίμα αυτών των επαφών, πριν καν λάβουν χώρα», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, που βρίσκεται στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες», διεμήνυσε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι η Αθήνα «θα προστατεύσει την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓλυκά Νερά – Ανατριχιαστικό βίντεο ένα μήνα πριν το φρικτό έγκλημα – «Αγάπη μου» έλεγε η Καρολάιν
Επόμενο άρθροΈτοιμος για την πρεμιέρα του στο Champions League ο Ολυμπιακός