Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 14:40

Persona non grata, θεωρείται για την Τουρκική κυβέρνηση, και δη για τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κορυφαίος κατά πολλούς Τούρκος ποδοσφαιριστής της τελευταίας  50ετίας ο Χακάν Σουκούρ.  Ακόμη και η απλή αναφορά του ονόματος του πάλαι ποτέ σέντερ φορ της εθνικής ομάδας και της Γαλατάσαράι είναι απαγορευτική, καθώς έχει ασκήσει πολλές φορές δριμεία κριτική στον Τούρκο πρόεδρο για την πολιτική του. Κατηγορείται μάλιστα ως μέλος του κινήματος Γκιουλέν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016,  κι αυτός είναι ο λόγος που ζει πλέον εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τρανή απόδειξη για όλα τα παραπάνω αποτελεί η απόλυση του Τούρκου δημοσιογράφου Αλπέρ Μπακιτσιγκίλ, ο οποίος έκανε την περιγραφή της  αναμέτρησης Μαρόκο – Καναδάς για το TRT, κι έκανε το … μοιραίο λάθος να αναφέρει το όνομα του Χακάν Σουκούρ την ώρα της μετάδοσης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το γρήγορο πρώτο γκολ της αναμέτρησης από πλευράς Μαρόκου, ο Μπακιτσιγκίλ θύμισε τα πιο γρήγορα τέρματα που έχουν σημειωθεί σε Μουντιάλ, αναφέροντας ότι  το γρηγορότερο εξ αυτών είναι του Χακάν Σουκούρ στο ματς της Τουρκίας με την Νότια Κορέα για το Μουντιάλ του 2002, όταν ο Τούρκος φορ σκόραρε στα 11 δευτερόλεπτα

Ο δημοσιογράφος πλήρωσε το …ατόπημά του  αυτό με τη δουλειά του,  καθώς απολύθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης από το TRT. Μάλιστα το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα μεταδόθηκε από άλλο δημοσιογράφο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 14:43

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεκρή 21χρονη σταρ του TikTok – «Η Megha Thakur ήταν μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία»
Επόμενο άρθροFAO: Ποιες είναι οι προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών