Το αεροδρόμιο είναι αεροδρόμιο «Μακεδονία» κι έτσι θα παραμείνει», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με την χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο Μίκρας».

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus103,6», ο κ. Σταθάκης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από μία τέτοια διαφοροποίηση, ούτε κατάλαβα και τίποτα τέτοιο… Παρακολουθώ τον θόρυβο που προκλήθηκε, αλλά νομίζω είναι κενού περιεχομένου. Το αεροδρόμιο είναι αεροδρόμιο “Μακεδονία” κι έτσι θα παραμείνει».

 

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε επίσης ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «ανοίγει πεδίο δόξης λαμπρό» για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσία στα Σκόπια  ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων, παρά τις «όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν σε κάποιους επιχειρηματικούς κύκλους», όπως είπε.Όπως υπογράμμισε «η Ελλάδα είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Μακεδονίας και ο τρίτος σε άμεσες επενδύσεις, άρα η οικονομική ισχύς και η παρουσία της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη», αναφερόμενος επίσης στις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για τη Θεσσαλονίκη μεσοπρόθεσμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕντός του έτους η επαναλειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στη Β. Μακεδονία