Για αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε λίστες αναμονής μιλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), υποστηρίζοντας ότι γι’ αυτό «πέραν των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, συμβάλλει το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «παρατηρείται φέτος νέοι άνθρωποι με λοιμώξεις να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι χθες βράδυ στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 60 ασθενείς. «Οι 30 ήταν πάνω από πέντε ημέρες στη λίστα, ενώ γεμάτες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα συμβεβλημένες με το Δημόσιο».

 

Η Ομοσπονδία ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες», σημειώνοντας ότι «απαιτούνται προσλήψεις 600 νοσηλευτών και 100 γιατρών».

 

Αναφέρεται και στη χθεσινή εφημερία του Νοσοκομείου «Αττικόν», κάνοντας λόγο για ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ κι αναμονή που ξεπερνούσε τις έξι ώρες. «Εξετάστηκαν 900 ασθενείς και έγιναν 212 εισαγωγές», «659 ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους, 122 νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑμετάβλητα θα παραμείνουν τα επιτόκια
Επόμενο άρθροΕπιστολή προς Κομισιόν για το “λιγνιτικό παζάρι”