Σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θύμισε ότι μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές είχε πει την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό, για το ότι η εκλογική αναμέτρηση έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού.

Όμως, τόνισε στη δήλωσή του, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «άνοιξε την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, βάζοντας έτσι προσκόμματα για τη στήριξη των πολιτών».

Σήμερα έφθασαν στο σημείο -συνέχισε, στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός- «να θέσουν θέμα απόλυσης συμβασιούχων του Δημοσίου. Είχαν να θέσουν τέτοιο θέμα από το 2014, με υπουργό, τότε, Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Όμως, επέμεινε ο κ. Τσίπρας, «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: η όρεξη άνοιξε, από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα αναλογίας 1:5 (προσλήψεις προς αποχωρήσεις στο Δημόσιο), ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, είχε πετύχει το 1:1″.

Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές -υπογράμμισε στη δήλωσή του ο Αλ. Τσίπρας- «το να γνωρίζουμε την αλήθεια, είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα, να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, βγήκε στο ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

Αυτό όμως δεν σημαίνει -συνέχισε- «ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πάλι στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας».

«Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος (σ.σ. της επιστροφής στη λιτότητα) είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου», σημείωσε με έμφαση κλείνοντας τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑύξηση ΑΕΠ και απασχόλησης στην Ελλάδα το α΄ τρίμηνο
Επόμενο άρθροΚαλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό πρότυπο ηλεκτρονικής τιμολόγησης