Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης λαμβάνει 12,5 εκατομμύρια ευρώ για ερευνητικά προγράμματα, σύμφωνα με την κατανομή της τακτικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ, που ανακοινώθηκε, μέσω σχετικής Υπουργικής Απόφασης.  Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για το μοντέλο, το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε για τη διαδικασία αξιολόγησης. «Μία αξιολόγηση που στηρίχθηκε σε πραγματικά δεδομένα και διασφαλίζει την ποιότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» όπως τόνισε. Ο Πρύτανης έκανε λόγο και για το νέο θετικό κλίμα που δημιουργείται στη  Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το Αριστοτέλειο διαθέτει την ερευνητική υποδομή και το δυναμικό για να αποτελέσει ισότιμο και ικανότατο παίκτη σε όλα τα hubs τεχνολογίας και καινοτομίας που δημιουργούνται στην πόλη».

Συνολικά, 91.603.506 ευρώ θα διατεθούν ως τακτική επιχορήγηση στα ΑΕΙ όλης της χώρας, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να λαμβάνει τη «μερίδα του λέοντος» δηλαδή το μεγαλύτερο ποσό (12,5 εκατ. ευρώ).

Ακολουθούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (9,7 εκατ. ευρώ), το Πανεπιστήμιο Πατρών (7,3 εκατ. ευρώ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (6,7 εκατ. ευρώ) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (6,6 εκατ. ευρώ) με τα μεγαλύτερα ποσά επιχορήγησης.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Ζέττας Μακρή με εκπαιδευτικούς
Επόμενο άρθροΤα αδικήματα σήμερα