Από σήμερα ξεκινά επισήμως η κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα, με τίτλο «Γη της Επαγγελίας» στην Ελλάδα, όπως και στην Αμερική.


Για την ελληνική έκδοση του έργου, η οποία είναι από σήμερα διαθέσιμη στη χώρα μας, μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μουρούτης, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΑΘΕΝS BOOKSTORE.

Στο έργο του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αφηγείται, μεταξύ άλλων, κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν τη θητεία του, αναφέρεται στους συνεργάτες του, καθώς σχολιάζει ακόμα και τις πολιτικές φιγούρες Μπάιντεν-Τραμπ και την πολιτική τους διαμάχη.

Στο έργο υπάρχει, μάλιστα, ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην Ελλάδα και την κρίση του 2010. Σύμφωνα με την περιγραφή του κύριου Μουρούτη, ο Ομπάμα στο βιβλίο του αναφέρεται στην Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητας της οικονομίας της περιοχής, ισχυριζόμενος ότι μια αποσταθεροποίηση της ελληνικής και, κατ’ επέκταση, ευρωπαϊκής οικονομίας, θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Αμερική. Ο Ομπάμα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο σχολιάζει ακόμα και τη στάση των Ευρωπαίων πολιτικών απέναντι στην Ελλάδα.

«Δεν πρόκειται μόνο για βιβλίο ιστορίας, αλλά (για βιβλίο) αρχών και αξιών» υπογράμμισε ο κύριος Μουρούτης, καθώς ο Ομπάμα «εμπνέει τον αναγνώστη του», μιλώντας για το μέλλον και κάνοντας την αυτοκριτική του για τις παραλήψεις του παρελθόντος. Με αυτό τον τρόπο, από το έργο αυτό ξεδιπλώνεται μια πτυχή ηγέτη που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μουρούτης, «καλό είναι να την ανακαλύψει ο καθένας μας ξεχωριστά».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΥΝΤΑΞΗ: Αλεξάνδρα Πιτσούνη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠως θα εξυπηρετηθείτε στον e-ΕΦΚΑ – Σε ποιες επείγουσες περιπτώσεις κλείνονται ραντεβού
Επόμενο άρθρο«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει κάποιος που θα διαφωνήσει»