Το σχέδιο no deal Brexit, το καταστροφικό δηλαδή σενάριο κατά πολλούς εντός και εκτός Βρετανίας σύμφωνα με το οποίο η χώρα θα προχωρήσει τελικά σε μία άτακτη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα θέσει σε εφαρμογή η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εάν η συμφωνία με τις Βρυξέλλες δεν πάρει το ΟΚ από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

 

Αυτό ήταν το μήνυμα που επανέλαβε η Μέι σήμερα απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σύνδεσης της Βουλής των Κοινοτήτων, έστω και αν απέφυγε να το πει ξεκάθαρα.

 

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κρίσιμη ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιδιώκει οι βουλευτές «να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που έχουν μπροστά τους» και να αγνοήσουν άλλες εναλλακτικές. Νέο δημοψήφισμα ή παράταση έχουν μοναδικό στόχο να μην υπάρξει τελικά ποτέ Brexit, τονισε.

 

Η «μάχη» της Μέι και οι δηλώσεις Μπαρνιέ για «μοναδική συμφωνία»

 

Επαναλαμβάνοντας αυτό που καθιστούν σαφές οι Βρυξέλλες και είπε για μία ακόμη φορά σήμερα ο διαπραγματευτής της Ε.Ε., η Μέι κεξαθάρισε ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι και η μοναδική δυνατή. Τον λόγο έχουν τώρα οι βουλευτές, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα υλοποιήσουν την απόφαση του βρετανικού λαού.

 

Η Μέι κάλεσε τους βουλευτές να εμποδίσουν «το χάος ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς συμφωνία, με την προκήρυξη εκλογών ως την καλύτερη εξέλιξη για την χώρα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέος συνεργάτης του προγράμματος επιβράβευσης yellow η Booking.com
Επόμενο άρθροΣτην ορυφή των ασφαλίσεων η MetLife