Σε ένα διαφορετικό περιβάλλον υποδέχονται σήμερα οι Ορθόδοξοι χριστιανοί το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, καθώς οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία των πιστών λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός έγινε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και το απόγευμα θα μεταφερθεί με αεροσκάφος στην Αθήνα και στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, όπου θα φυλαχθεί, ενώ δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες, ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Να προσκαλέσουμε τον Κύριο στο σπίτι μας, στη δική μας Εκκλησία, και θα έρθει κοντά μας, προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Δείτε απευθείας την ΕΡΤ1

Το Άγιο Φως

Η κατανυκτική τελετή της αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο δεν θα έχει την λαμπρότητα των προηγούμενων ετών.

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’ τέλεσε το τελετουργικό της αφής στις 12 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο Ναό της Αναστάσεως τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στρατιωτικό αεροσκάφος που θα επιβαίνουν ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ένας συνοδός του και εκπρόσωπος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ.
Το Ισραήλ βρίσκεται και αυτό σε «καραντίνα», γι’ αυτό κανένας δεν θα εξέλθει από το αεροσκάφος.

Το Ανέσπερο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο με ειδικό απεσταλμένο του Πατριαρχείου συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας.

Το ελληνικό αεροσκάφος θα αναχωρήσει από το Ισραήλ αμέσως για την Ελλάδα. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί.
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνει μια λιτή τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στην οποία θα παρίσταται ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Σκέφτεται Αθήνα, Μόσχα και Λιθουανία η Euroleague για επανέναρξη»
Επόμενο άρθρο«Υπέφερα μικρός, όπου κι αν πήγαινα, ο κόσμος με κοιτούσε»