Δηλώσεις ότι το ισραηλινό ναυτικό θα ενεργοποιηθεί για την προστασία του αγωγού φυσικού αερίου EastMed έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενόψει και της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου στην Ιερουσαλήμ, παρουσία και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

 

Θα ενεργοποιηθεί το ναυτικό

 

Σύμφωνα με το sigmalive.com, o Ισραηλινός Πρωθυπουργός είπε πως το ναυτικό της χώρας  θα ενεργοποιηθεί προκειμένου να  σταματήσει την λαθρεμπορία πετρελαίου στην περιοχή και στο ίδιο πλαίσιο, ανακοίνωσε πως σύντομα θα ζητηθεί από το πολεμικό ναυτικό να προστατεύσει και τον αγωγό EastMed που θα εκτείνεται από τα παράκτια πεδία φυσικού αερίου του Ισραήλ, μέσω της Κύπρου στην Ελλάδα και, περαιτέρω, στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε ο Μπ. Νετανιάχου, η επίσκεψη Πομπέο στο Ισραήλ γίνεται προκειμένου να προωθηθεί και ο EastMed.

 

Χωρίς μήνυμα

 

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη Πομπέο στο Ισραήλ, ενόψει και των πρόωρων εθνικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Απριλίου στη χώρα, θεωρείται και ως ένα έμμεσο μήνυμα στήριξης των ΗΠΑ στο Νετανιάχου.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧωρίς τη συγκατάθεση των κληρικών δεν θα γίνει τίποτε
Επόμενο άρθροΣτα 21,78 ευρώ το ημερομίσθιο των μαθητευομένων στα ΕΠΑΛ