“Το Καστελόριζο για εμάς αποτελεί την αρχή της Ελλάδας, επεκτείνει τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Για τη δική μας κυβέρνηση το Καστελόριζο δεν είναι απλά μία διακήρυξη, το Καστελόριζο είναι ελληνικό”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στον Realfm 97,8.

 

“Το Καστελόριζο ανήκει στα Δωδεκάνησα, είναι ιστορικά καταγεγραμμένο στα Δωδεκάνησα. Το Καστελόριζο είναι η αρχή της Ελλάδας, είναι ενιαίο σύμπλεγμα. Αυτό που κάνει η δική μας η κυβέρνηση είναι ότι το Καστελόριζο το προσέχει σαν τα μάτια της”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαντορινιός.

 

“Η κυβέρνηση και η χώρα μας οφείλει να αποτελεί μία δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Με αποφασιστικότητα απαντάμε σε οποιαδήποτε πρόκληση και νομίζω ότι και η απάντηση του ίδιου του Πρωθυπουργού από το Αγαθονήσι έδειξε αυτή την αποφασιστικότητα. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης της χώρας μας αλλά φυσικά και δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας σε όλα τα νησιά μας και σε όλο το Αιγαίο”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε:

 

“Το Αγαθονήσι καλύπτεται ακτοπλοϊκά από τρία πλοία, σχεδόν καθημερινά υπάρχουν δρομολόγια, κυρίως μεταξύ Καλύμνου και Σάμου. Στο Αγαθονήσι αυτή τη στιγμή ήδη έχουν προκηρυχθεί, έχουν χρηματοδοτηθεί έργα για τα λιμενικά έργα του Αγαθονησίου. Χθες κάναμε τα εγκαίνια του Λιμενικού Ταμείου Λέρου Αγαθονησίου και τα πρώτα έργα που θα εκτελέσει το Λιμενικό Ταμείο θα είναι στο Αγαθονήσι, η επέκταση του λιμανιού του Αγαθονησίου, ένα αλιευτικό καταφύγιο στο Αγαθονήσι. Το Αγαθονήσι αυτό τον καιρό έχει αρκετά έργα που υλοποιούνται”.

 

Σχετικά με τις καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων για παρενόχληση από τουρκικές ακταιωρούς ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι “καθημερινά στην περιοχή υπάρχει αλιευτική δραστηριότητα, υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιων παρενοχλήσεων, όμως εκεί βρίσκεται καθημερινά το Λιμενικό Σώμα. Το Λιμενικό Σώμα καθημερινά βρίσκεται εκεί για να προασπίζεται τα συμφέροντα και της χώρας μας και των ψαράδων μας”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ αλλαγή της ώρας καταργείται, αλλά τι θα γίνει μετά;
Επόμενο άρθροΝέα εγκύκλιος για εισφορές στις αποδείξεις δαπάνης