«Μόνο όσοι υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα σε θέσεις ισχύος στην Ευρώπη»

Η διοίκηση του ΣΕΒ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες στέλνοντας ικανούς και άξιους εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας όσο και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Mυτιληναίoς σημείωσαν ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ευρώπης και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να αποστείλουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που μπορούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Όπως τόνισε ο κ. Φέσσας, το μέλλον της Ευρώπης είναι κοινό και μόνο μέσα από μια ενωμένη Ευρώπη μπορούμε να σταθούμε καλύτερα στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό στερέωμα. Τα οφέλη της Ελλάδας από τη συμμετοχή στην ΕΕ είναι προφανή και δεν τίθεται κανένα θέμα, είπε, τονίζοντας ότι ο ΣΕΒ συμμετείχε ενεργάστην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1961, που ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Mυτιληναίος σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο διάλογο έχει κυριαρχήσει το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Επισήμανε ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες καθώς η άνοδος του λαϊκισμού οδηγεί την ήπειρο και τις χώρες της σε μια εσωστρέφεια.

 

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι οι εμπορικοί πόλεμοι, οι συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και η πρόκληση του Brexit, θα πρέπει να έχουν απέναντί τους μια ενιαία και ισχυρή Ευρώπη, συμπλήρωσε. Εξέφρασε δε την ανησυχία ότι μπορούμε να δούμε ποσοστά πάνω από 30% με αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο θα πρόκειται για ένα σοκ, τόνισε. Να γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και γι’ αυτό και εκεί θα πρέπει να στείλουμε τους καλύτερους.

 

Σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία, τόσο την εγχώρια όσο και αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε ότι έρχεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του ενεργειακού κόστους, κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην Μπαρτσελόνα για 139 εκατ. δολάρια
Επόμενο άρθροΤα σημερινά πρωτοσέλιδα