Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως δεν θεωρεί πλέον ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια ομαλή μετάβαση και πρόσθεσε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεού της.

 

«Κατά την άποψη του Fitch, η ενίσχυση των πολιτικών διαιρέσεων μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο … έχει αυξήσει την πιθανότητα ενός αποδιοργανωτικού Brexit χωρίς συμφωνία.

 

«Μια τέτοια έκβαση θα προκαλούσε σημαντική αναστάτωση στα τελωνεία, το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα και οδήγησε τον Fitch να εγκαταλείψει την υπόθεση στην οποία βάσιζε προηγουμένως τις αξιολογήσεις του».

 

Προηγούμενως, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ, ο Fitch θεωρούσε πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο με μια μεταβατική συμφωνία και με το περίγραμμα μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ.

 

Όμως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δυσκολεύεται πολύ να βρει μια συμφωνία που μπορεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Βρυξελλών, αλλά και των βουλευτών της στο Συντηρητικό Κόμμα.

 

O Fitch αξιολογεί αυτή τη στιγμή το χρέος της βρετανικής κυβέρνησης με ΑΑ με αρνητική προοπτική, πράγμα που σημαίνει πως είναι δυνατή μια περαιτέρω μείωση της αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤουλάχιστον 10 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ
Επόμενο άρθροO Τύπος του Σαββάτου