Οι 1.001 σύνεδροι του CDU θα επιλέξουν τον διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του κόμματος και ενδεχομένως στην Καγκελαρία το 2021, γράφει το ΑΠΕ.

 

Παρόλο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν η 56χρονη γενική γραμματέας του CDU και πρώην πρωθυπουργός του κρατιδίου Σάαρλαντ, Ανεγκρέτ Κραμπ – Καρενμπάουερ, αποτελεί «φαβορί» μεταξύ των Γερμανών ψηφοφόρων, υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν θα καταφέρει να πείσει τους 1.001 συνέδρους που θα στηρίξουν τον χαρισματικό αντίπαλό της Φρίντριχ Μέρτς.

 

Ο 63χρονος συνυποψήφιος για την προεδρία του CDU έχει τις «ευλογίες» πρωτοκλασάτων στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών, όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

 

Τέλος, ο τρίτος υποψήφιος με τις λιγότερες όμως πιθανότητες είναι ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ο οποίος διαμαρτύρεται έντονα για την πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες.

 

Yποψήφιος ηγέτης του CDU o Φρίντριχ Μέρτς

 

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, ο Φρίντριχ Μερτς, πρώην Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική το 2009

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ενδεχόμενη νίκη του Μερτς ή του Σπαν θα προκαλέσει νέες εκλογές το επόμενο έτος.

 

Το CDU παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα της Γερμανίας. Εντούτοις, από 33% που έλαβε στην εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2017, λαμβάνει πλέον περίπου 28% στις δημοσκοπήσεις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπί τάπητος παράταση εξωδικαστικού μηχανισμού
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα για την Υγεία