Η παρουσίαση έγινε στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα, στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για την παρουσίαση του παραμυθιού της δημοσιογράφου – συγγραφέα Λίας Λάππα, «Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας», στο πλαίσιο καινοτόμου εκπαιδευτικού βιωματικού προγράμματος για την προώθηση της ανακύκλωσης.

Ο κ. Μώραλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα, συζήτησε με τους μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου, περιγράφοντάς τους τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Να σημειωθεί ότι, το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 40 τάξεις δημοτικών σχολείων του Πειραιά.

Μετά την παρουσίαση, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Σήμερα είχα πρωινή συζήτηση με τους μαθητές της 4ης δημοτικού στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Αφορμή ήταν το «Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας», ένα παραμύθι που δημιουργήσαμε με τη συγγραφέα κυρία Λία Λάππα για να μαθαίνουν τα παιδιά τα οφέλη της καθαριότητας και της ανακύκλωσης».

«Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι που υλοποιεί η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ρέππα σε 40 τάξεις δημοτικών σχολείων της πόλης μας» συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «τα παιδιά αυτής της γενιάς διδάσκονται θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση, γνωρίζουν πλέον πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια το στοίχημα της ανακύκλωσης θα έχει κερδηθεί στον Πειραιά».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση: Τα «κάστρα» των κομμάτων στην Κρήτη – «Κρατάει» ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθροEurovision 2023: Αντιδράσεις για την επιλογή των παρουσιαστών