Στο πλαίσιο της ζώνης «Θερινό σινεμά στην ΕΡΤ», οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 μπορούν να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στις 23:30, το μουσικό – κοινωνικό δράμα «Όλα όσα μάθαμε μαζί» (Tudo Que Aprendemos Juntos / The Violin Teacher), παραγωγής Βραζιλίας 2015.

Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μασάντο.

Σενάριο: Μαρία Αντελαΐντε Αμαράλ, Μαρσέλο Γκόμες, Σέρτζιο Μασάντο, Μάρτα Νέρινγκ.

Παίζουν: Λάζαρο Ράμος, Κάικε Χεσούς, Έλτζιο Βιέιρα, Σάντρα Κορβελόνι, Φερνάντα ντε Φρέιτας.

Διάρκεια: 102΄

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του Λαέρτη, ενός ταλαντούχου βιολιστή, ο οποίος, έπειτα από χρόνια προετοιμασιών, αποτυγχάνει στις εισαγωγικές εξετάσεις στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Σάο Πάολο.

Σιγά-σιγά, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το όνειρο της καριέρας σε κάποια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα και βρίσκει δουλειά μέσα από ένα κοινωνικό πρόγραμμα ως δάσκαλος μουσικής σε ένα δημόσιο γυμνάσιο – λύκειο σε μια φαβέλα του Σάο Πάολο, γεμάτη φτώχεια και παραβατικότητα. Μία καθόλου εύκολη υπόθεση, όπως αποδεικνύεται.

Όμως η μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής, αλλά και αυτή η ξεχωριστή σχέση, που προκύπτει ανάμεσα σε καθηγητή και μαθητές, ανοίγουν τις πόρτες σ’ έναν νέο κόσμο.

Μία συναισθηματική παρτιτούρα αξιών, που έρχεται να δώσει πνοή σ’ ένα προσεγμένο, αναζωογονητικό σάουντρακ βραζιλιάνικης μουσικής.

Κλασικό και συγχρόνως φρέσκο, ευφορικό και εμπνευστικό, το μουσικό σκορ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, αλλά και στις ζωές των ηρώων μας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τη βία και την αβεβαιότητα για το μέλλον, που κρύβει η καθημερινότητα στις φαβέλες, αλλά και η ίδια η ζωή.

Η ταινία του Σέρτζιο Μασάντο, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία, κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάο Πάολο 2015. Επίσης, έκλεισε το 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο 2015.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο Πτολεμαΐδα: 2500 χιλιάδες δείγματα μυελού των οστών σε δύο χρόνια
Επόμενο άρθρο Εορδαία: Νέες, συλλεκτικές  μηχανές, απέκτησε το Μουσείο ιδιώτη στην Αναρράχη