O Βαγγέλης Ζούγρης έκλεψε τις εντυπώσεις και τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του στο παιχνίδι του Περιστερίου κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον νεαρό άσο όμως να αλλάζει πορεία στο φινάλε και να ασχολείται με το μπάσκετ, αφού παλαιότερα αγωνιζόταν σε ομάδα ποδοσφαίρου ως στόπερ!

Ο 18χρονος άσος τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του και με την παρουσία του στο παρκέ, αλλά και με τις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, όπου με περίσσεια ωριμότητα δήλωσε: «Προσωπικά είμαι υπερήφανος για την προσπάθειά μας, τα δώσαμε όλα.

Για την επίδοσή μου έχω να πω ότι απλά δουλεύω. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον πάγκο μιας τέτοιας ομάδας. Όταν παίζω μέσα, είναι συγκλονιστικό. Πόσω μάλλον όταν έχεις στον πάγκο έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Θα ”πεθάνω” για εκείνον, θέλω να τα δώσω όλα.

Έχω δουλέψει πάρα πολύ, έχω ματώσει. Προσπαθώ να αξιοποιώ τις ευκαιρίες του κόουτς, τον ευχαριστώ, που με εμπιστεύτηκε. Δουλεύω, θα δουλεύω και δεν θα τα παρατήσω ποτέ. Θέλω να παίξω μπάσκετ και θα παίξω μπάσκετ. Το να φτάσω στην Ευρωλίγκα είναι το όνειρό μου, αλλά είναι πολύ μακρινό. Είμαι στο μηδέν, κάτω από το μηδέν. Το καταλαβαίνω και για αυτό θέλω να δουλέψω». 

Ωστόσο το παράξενο στην όλη υπόθεση είναι πως ο νεαρός Ζούγρης ακολούθησε την καριέρα του μπασκετμπολίστα στο… φώτο φίνις και με παρότρυνση της Σοφίας Κλιγκοπούλου, που τον έπεισε να ασχοληθεί με το άθλημα και να αφήσει πίσω του το ποδόσφαιρο.

Έτσι εντάχθηκε στις ακαδημίες του Περιστερίου, με τον Μίλαν Τόμιτς, τότε προπονητή της ομάδας των δυτικών προαστίων, να… μυρίζει αμέσως το ταλέντο του και τις διακρίσεις να μην αργούν, αφού ήρθε η κλήση στην Εθνική U18, ενώ μόλις σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο στην Basket League και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Το πιο σημαντικό είναι να τα βάλεις τα παιδιά όταν είναι δουλεμένα και έτοιμα. Δεν πρέπει να τα βάζεις τα παιδιά όταν δεν είναι έτοιμα και να τα εκθέτεις. Πρέπει να μπαίνουν μέσα από τη διαδικασία της δουλειάς, της τριβής και τότε να είναι σίγουροι ότι θα παίξουν.

Όλα τα παιδιά δουλεύουν σωστά, ο Ζούγρης και ο Φύτρος δουλεύουν εξαιρετικά. Μπήκαν σε ένα δύσκολο παιχνίδι και ανταπεξήλθαν, αλλά βοήθησαν και πάρα πολύ την ομάδα μας.

Να ασχοληθούμε με το επόμενο παιχνίδι, δεν πρέπει να τα κάψουμε και αυτά τα παιδιά, μην τους κάνουμε τον επόμενο Χάινς και Παπανικολάου, να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Έχουν πολύ ανηφόρα και σκληρή δουλειά και συνεχίζοντας έτσι θα ανταμειφθούν. Επίσης στην 12αδα είχαμε άλλα δύο παιδιά, τον Σταυρακόπουλο και τον Μπιλάλη», τόνισε μετά το ματς ο Βασίλης Σπανούλης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπέρδεψε τον τοίχο με την πόρτα τουαλέτας και δεν μπορούσε να βγει – «Είμαι CEO χαζομάρας»
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Παραλαμβάνουμε το πέμπτο F16 – Ασφαλής και ισχυρή η Ελλάδα