Το νέο ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, που λειτουργεί ως προσωρινή άδεια οδήγησης αλλά και τον τρόπο που το αποκτάς, ώστε να το έχεις ακόμη και στο κινητό σου και να το επιδεικνύεις σε ενδεχόμενο έλεγχο της τροχαίας , παρουσίασε κατ΄αποκλειστικότητα στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Γ.Γ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστόπουλος για να αποκτήσει κάποιος την προσωρινή άδεια οδήγησης, καθώς οι εξετάσεις ξεκίνησαν πάλι από τις 11 Μαΐου, «Μπαίνεις στην εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών-που θεσμοθέτησε την πολιτική της προσωρινής άδειας οδήγησης- ταυτοποιείσαι με τους κωδικούς Taxis, όπως στις περισσότερες υπηρεσίες της ψηφιακής πύλης gov.gr, και κατεβάζεις σε PDF, την προσωρινή άδεια οδήγησης, που έχει και τον κωδικάριθμο, το ειδικό αυτό σήμα, προκειμένου να βλέπει οποιοσδήποτε κατά πόσο είναι αυθεντικό το σήμα».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χριστόπουλος το σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό ενώ δρομολογείται ψηφιοποίηση και της ανανέωσης της άδειας οδήγησης και έκδοση νέας, με την πιλοτική εφαρμογή να προσδιορίζεται στις αρχές Ιουλίου

Πως γίνονται τα μαθήματα οδήγησης

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, κ. Διαμαντής Ηλιάδης, εξηγεί στην ΕΡΤ, πως θα γίνονται εφεξής τα μαθήματα οδήγησης και τα μέτρα προφύλαξης που θα λαμβάνονται τόσο από τον εκπαιδευτή, όσο και από τον υποψήφιο οδηγό – Υποχρεωτική μάσκα και γάντια για εκπαιδευτή και μαθητευόμενο, ανοιχτά παράθυρα, αποφυγή κλιματισμού- είναι μόνο κάποια από αυτά τα μέτρα. Ταυτόχρονα ενημερώνει ότι άρχισαν ήδη τόσο οι θεωρητικές όσο και οι πρακτικές εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης, όχι όμως σε όλες τις διευθύνσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεν θα απονεμηθεί εφέτος τα βραβείο «The Best» της FIFA
Επόμενο άρθρο«Πράσινες» μάσκες με τα έσοδα στη μάχη κατά του κορωνοϊού