Κλείνει τον εναέριο χώρο του “μέχρι νεοτέρας” το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

 

“Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έκλεισε επισήμως τον εναέριο χώρο μέχρι νεοτέρας”, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

 

Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη “εξαιτίας των συνθηκών”.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Πακιστάνυποστηρίζει ότι κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά στον εναέριο χώρο του στο Κασμίρ, μία ημέρα αφότου η Ινδία είχε ανακοινώσει από την πλευρά της ότι διεξήγαγε αεροπορικά πλήγματα σε «τρομοκρατικά στρατόπεδα» στη γειτονική χώρα. Σε μία κίνηση που εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει την ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο κρατών, το Πακιστάν ανακοίνωσε επίσης ότι συνέλαβε και τους πιλότους, εκ των οποίων ο ένας έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο.

 

Το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας διεξήγαγε πλήγματα «στην άλλη πλευρά της Γραμμής Ελέγχου» εναντίον «μη στρατιωτικών στόχων, αποφεύγοντας τα ανθρώπινα θύματα και τις παράπλευρες ζημιές».

 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε την Ινδία και το Πακιστάν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν με κάθε κόστος την κλιμάκωση. Σε ανακοίνωσή του ο Πομπέο επεσήμανε ότι έχει συνομιλήσει με τους ομολόγους του της Ινδίας και του Πακιστάν και τους «ενθάρρυνε να θέσουν ως προτεραιότητα την άμεση επικοινωνία και να αποφύγουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜικρές μεταβολές στο Χρηματιστήριο
Επόμενο άρθροΟ Μπουτάρης διαψεύδει τα περί συμμετοχής του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ