Κινητοποίηση στο πλευρό δικαζόμενων νεολαίων ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ, που αναφέρεται και σε καταδίκες αγροτών για συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

Για τη δίκη νεολαίων το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι: «Στις 19 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η εξ’ αναβολής δίκη των νεολαίων αγωνιστών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στο Άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν ενάντια στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία.

Με τα γνωστά κατασκευασμένα κατηγορητήρια που παραγγέλλει η Πρεσβεία των ΗΠΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει όσους αντιπαλεύουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών, επιδιώκοντας να ξεπλύνει τους αιματοβαμμένους σχεδιασμούς, στους οποίους συμμετέχει με τα μπούνια. Για αυτό στοχοποιεί τη λαϊκή αντίσταση και διώκει όσους αγωνίζονται με συλλήψεις, δίκες και διώξεις.

Αυτό που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη είναι πως όσο θα στήνουν στο σκαμνί τη νεολαία και τους εργαζόμενους, τόσο θα αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος τους και θα μεγαλώνει η αντίσταση του λαού.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαχητική απάντηση με την παρουσία τους στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στις 19 Ιούνη στις 8.30 π.μ. στο κτίριο 7″.

Aγρότες

Με άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρεται σε δίκες αγροτών και επισημαίνει πως: «Βαριά καταδίκη σε βάρος στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος επέβαλε χτες το «αγροτοδικείο» της Λάρισας, υιοθετώντας το επικίνδυνο σκεπτικό περί «ηθικής αυτουργίας» για κινητοποιήσεις που έγιναν το 2017.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το δρόμο που χάραξαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, λίγες μάλιστα μέρες πριν από τις εκλογές, με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών αλλά και όσων άλλων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στη φτώχεια και στη ζωή χωρίς δικαιώματα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι βλέπουν σε αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς και σε άλλα τρομοκρατικά μέτρα το τέλος των αγώνων της αγροτιάς και των εργατών. Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση σε όφελος των μεγάλων των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα μεγαλώνουν και θα δυναμώνουν οι αγώνες, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

Οι φτωχοί αγρότες και η συμμαχία τους με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων, να ανατρέψουν την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔΝΤ: Απόφαση των Ευρωπαίων η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΑναστολή των κινητοποιήσεων στα διαγνωστικά κέντρα – Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή του 15%