Με ένα, γιγαντιαίων διαστάσεων, διπλό γκράφιτι, που όμοιό του δεν υπάρχει σε άλλο σχολείο και βαμμένο με όμορφα χρώματα από άκρη σε άκρη, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων μετατράπηκε σε στολίδι για να υποδεχθεί τους μαθητές του μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή του Πάσχα.

Στο σχολείο επίσης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι ελαιοχρωματισμοί, από άκρη σε άκρη, σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με όμορφα χρώματα και αποκαταστάθηκαν σαθρά σημεία και φθορές από βανδαλισμούς και βάφτηκαν οι κερκίδες.

Η υλοποίηση του τεράστιου γκράφιτι αλλά και οι ελαιοχρωματισμοί, στο μεγαλύτερο σε επιφάνεια σχολικό κτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, αποτέλεσε στόχο για τον Γιάννη Κρεμύδα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πλήρως.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. «Κάθε σχολείο αποτελεί για μένα ιδιαίτερο έργο γιατί απευθύνεται στους νέους, με στόχο τη μόρφωσή τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανέγερση και η συντήρηση των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας. Το 1ο Δημοτικό, είναι το παλαιότερο σχολείο των Άνω Λιοσίων κι όπως είναι φυσικό, συνδέεται με τις αναμνήσεις πολλών συνδημοτών μας. Μπράβο στο Γιάννη Κρεμύδα και στους συνεργάτες του που δουλεύουν καθημερινά, για να έχουμε τα καλύτερα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα».

Το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Δήμου το διακρίνει κανείς στις φωτογραφίες και αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να αποτραπούν νέα φαινόμενα βανδαλισμών όχι μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και συνολικά σε όλη την χώρα.

Σε κάθε περίπτωση ένας προσεγμένος και ελκυστικός χώρος εκπαίδευσης μπορεί να λειτουργήσει και αποτρεπτικά σε εκείνους που σκέφτονται να βανδαλίσουν κάποιο σχολείο. Τα σχολεία πρέπει να είναι σε άριστη λειτουργική και αισθητική κατάσταση αφού με αυτό τον τρόπο οι μαθητές εμπνέονται και αισθάνονται πως υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση στη διαδικασία της μάθησης από τους υπεύθυνους που έχουν την αρμοδιότητα να συντηρούν και να αναβαθμίζουν τα σχολεία μας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Πελοποννήσου: Νέες προσκλήσεις για προγράμματα κατάρτισης και νέων δεξιοτήτων
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Παράνομη κρίθηκε πρωτόδικα η αυριανή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ