«Με 150 υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας

 

«Μέσα στην προσεχή εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πιθανόν να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

 

«Το Ποτάμι είναι το θέμα, εάν θα απέχει ή δεν θα απέχει από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Εάν θα εντάξει την υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε μία συνολικότερη πολιτική στάση που έχει απέναντι στην κυβέρνηση. Κατά συνέπεια είναι ανοικτό το θέμα στο τι θα πράξει το Ποτάμι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

 

«Με 150 υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς, κατά την άποψη μου, δεν είναι δυνατόν με 150 να έχουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά εκτιμώ ότι θα είναι μεγαλύτερος ο αριθμός. Εκτιμώ ότι υπάρχει και πολιτικό πρόβλημα και τυπικό, διότι το 150 δεν είναι η πλειοψηφία…

 

Το πολιτικό σύστημα της χώρας ή η διαμόρφωση των συσχετισμών στην κυριολεξία τέμνονται αυτά τα δύο μεγέθη από την υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

 

Σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε: «Εκτιμώ ότι θα προκύψει το 151 με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την πλευρά των συγκεκριμένων βουλευτών.

 

Πρόκειται για μία ανακατάταξη όλου του πολιτικού σκηνικού. Πιστεύω ότι η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών τέμνει πια το πολιτικό σύστημα, ανακαθορίζει συσχετισμούς. Αυτός ο ανακαθορισμός των συσχετισμών αντανακλά και στη συγκεκριμένη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
Επόμενο άρθροΕίμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου. Εύχομαι και ο Τσίπρας το ίδιο