Μήνυμα συσπείρωσης εν όψει των επερχόμενων εκλογών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο διευρυμένο Διαγραμματειακό Οργανο της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το στίγμα της προσέγγισης των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσέρχεται στις εκλογές με ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα και πολιτικό στίγμα: «Καμία Περιφέρεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες, γιατί όχι και οι δεκατρείς, στη Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, έχουμε τις προτιμήσεις μας σε πολλούς Δήμους. Στους Δήμους που δεν έχουμε προτιμήσεις, στηρίζουμε τις επιλογές των δημοτών».

 

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να περάσει στην κοινωνία, στους παραγωγικούς φορείς, τους επιστημονικούς φορείς, ο πυρήνας του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης.

 

«Από τη φύση της η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιο κοντά ιδεολογικά στις ανησυχίες της μεσαίας τάξης και του ιδιωτικού τομέα, που έχει δυστυχώς συνθλιβεί στα χρόνια της κρίσης… Δεν θέλω να υπάρχει πριν τις εκλογές ούτε ένας πολίτης που να μην ξέρει τουλάχιστον τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, τρεις λόγους για τους οποίους να πιστεύει πραγματικά ότι η ζωή του με τη Νέα Δημοκρατία θα μπορεί να γίνει καλύτερη», διαμήνυσε ο Κ. Μητσοτάκης.

 

Υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία «είναι κοινωνικό κόμμα, είναι βαθιά λαϊκό κόμμα. Και πολλές από τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα στεγανά, από τα κλασικά πλαίσια που θα είχε ένα παραδοσιακό κεντροδεξιό κόμμα, και ερχόμαστε πραγματικά κοντά σε αυτούς που έχουν σήμερα την μεγαλύτερη ανάγκη».

 

Σχολιάζοντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Πολλές φορές αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ένα κόμμα και έναν πολιτικό αντίπαλο που δεν υπάρχει. Μιλάει για μια άλλη Νέα Δημοκρατία, μιλάει για έναν άλλον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο εμείς θα βουτάμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τόσο ο κ. Τσίπρας θα ανακαλύπτει δίπολα από το παρελθόν. Και όσο εμείς θα σκύβουμε πάνω στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών τόσο ο ίδιος θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση»

 

Υπογράμμισε δε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι. «26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσίπρας θα επιλέξει να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Σε περίπτωση που το επιλέξει, έχουμε εθνικές εκλογές και προφανώς αυτή είναι η μητέρα των μαχών. Στην περίπτωση όμως που δεν το επιλέξει, και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση ακριβώς τα ίδια που θα κάναμε εάν είχαμε εθνικές εκλογές την 26η Μαΐου. Το ρολόι λοιπόν μετράει αντίστροφα: έχουμε 91 μέρες μέχρι τις εκλογές -δεν προσδιορίζω τι εκλογές θα είναι. Και κάθε μέρα μετράει», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤριπλή διάκριση για τον όμιλο Quest στα Responsible Business Awards
Επόμενο άρθροΗ αποχώρηση από το ευρώ δεν εξασφαλίζει μεγαλύτερη εθνική κυριαρχία