Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 6 μμ, θα γίνουν τα δημοσιογραφικά αποκαλυπτήρια του «σχεδία home». Το σπίτι του γνωστού περιοδικού δρόμου, βρίσκεται σε ένα κτήριο του 1860 στο κέντρο της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2).

Στους τέσσερις ορόφους του κτηρίου, η λειτουργία του οποίου σχετίζεται άμεσα με τις πρωτοβουλίες για την στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, φιλοξενούνται το εκθετήριο, το πωλητήριο και τα εργαστήρια «σχεδία αρτ», ένα καφέ-μπαρ (στο οποίο κανείς μπορεί να απολαύσει το ποτό του και να ακούσει μουσική), μαζί και ένα εστιατόριο. Στο σπίτι της «Σχεδίας» το παρών δίνουν και οι άνθρωποι που, μέχρι πρότινος, πουλούσαν το γνωστό περιοδικό στους δρόμους της πόλης.

«Κάποιοι από τους ανθρώπους, που δουλεύουν στο «σχεδία home», σχεδόν τριάντα μέχρι στιγμής, κολλούν πρώτη φορά ένσημα στη ζωή τους. Κριτήριο για τις προσλήψεις ήταν οι ενδιαφερόμενοι να είναι άνω των 50 ετών, οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής σύνταξης της «Σχεδίας».

Το μενού του εστιατορίου του «σχεδία home» υπογράφει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ενώ ο συνεργάτης του Γιάννης Υφαντίδης εκπαίδευσε τους ανθρώπους της «Σχεδίας» στη μαγειρική. Ακόμη, οι εργαζόμενοι στο μπαρ εκπαιδεύτηκαν ώστε να φτιάχνουν κοκτέιλ από τον μπάρμαν Πέτρο Μυτιληναίο.

Οι άνθρωποι του «σχεδία home» εκπαιδεύτηκαν ακόμη στην κατασκευή έργων τέχνης από χαρτί, τα οποία φτιάχνονται από τα απούλητα τεύχη του περιοδικού δρόμου.

Στα ράφια του καφέ-μπαρ, πέρα από τη «Σχεδία», θα βρίσκονται τα περιοδικά «New Yorker», «Der Spiegel» και «Le Monde Diplomatique», περιοδικά δρόμου από όλα τα μέρη του κόσμου. Βεβαίως, στον χώρο θα διατίθενται προς πώληση και τα τεύχη του περιοδικού «Σχεδία».

Στο υπόγειο του κτηρίου βρίσκεται η κουζίνα, στο ισόγειο το πωλητήριο-εκθετήριο «σχεδία αρτ», μαζί με το καφέ-μπαρ και το εστιατόριο, στο πατάρι φιλοξενούνται τα εργαστήρια του «σχεδία αρτ» και η διανομή του περιοδικού,  ενώ  στον πρώτο όροφο στεγάζονται τα γραφεία αυτής της δομής αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Το μενού του εστιατορίου υπάρχει και σε ακουστική έκδοση για όσους έχουν μειωμένη όραση. Ακόμα υπάρχει πρόβλεψη για όσο το δυνατόν μικρότερη χρήση πλαστικού.

Το «σχεδία home» λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα, από τις 8 πμ ως τις 3 πμ. Η κουζίνα παραμένει ανοιχτή από τις δώδεκα το μεσημέρι ως τις δώδεκα το βράδυ, ενώ το σημείο λιανικής διάθεσης αντικειμένων «σχεδία αρτ» θα λειτουργεί σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Χρήστος Αλεφάντης

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤήνος, Μήλος, Ίος, Αμοργός: Ξεχωριστά νησιά με μοναδικές ευκαιρίες σε ακίνητα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη