Τον απόλυτο τρόμο έζησαν σήμερα εργαζόμενοι στην εφορία Κοζάνης, όταν ένας 45χρονος εισέβαλε στο τμήμα Εισοδήματος, οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά, όσους εργάζονταν εκείνη την ώρα. Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας τραυματίστηκαν από την πρωτοφανή επίθεση. Οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας μπήκε στη ΔΟΥ λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι. Στο ισόγειο έδωσε κανονικά τα στοιχεία του, θερμομετρήθηκε και ενημέρωσε πως θα πάει στον δεύτερο όροφο στο «Κεφάλαιο».

Αμίλητος ανέβηκε και κατευθύνθηκε στο τμήμα Εσόδων όπου ένας υπάλληλος τον σταμάτησε λέγοντάς του πως δεν μπορεί να μπει γιατί έχει κόσμο. Ατάραχος ο δράστης έβγαλε το τσεκούρι από τον σάκο κι αρχίζει να χτυπά τυφλά όποιον έβλεπε μπροστά του.

Οι υπάλληλοι της εφορίας κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Λίγη ώρα αργότερα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Σας άρεσε; Τα ίδια θα πάθετε κι εσείς».

Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης. Οι δύο που είναι σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

«Η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά», αναφέρει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με ανακοίνωσή της στην οποία «καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή αποτρόπαια, βίαιη επίθεση πολίτη σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, την ώρα της εργασίας τους».
»
Ο ίδιος άνδρας φέρεται να είναι ο δράστης επίθεσης με βαριοπούλα σε ΑΤΜ τράπεζας το 2017 στην Κοζάνη. Μετά την πράξη του είχε διαφύγει με μηχανάκι.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Είχα στόχο να γίνω πρωταθλητής και το κατάφερα με τον Ολυμπιακό»
Επόμενο άρθρο“Παιχνίδια” της Τουρκίας με την Αγ. Σοφία – Διεθνείς πρωτοβουλίες της Ελλάδας