Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδη, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, εντάσσει φέτος στις παράλληλες δράσεις του εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Από τις 26 έως και τις 31 Αυγούστου, τα παιδιά του Καστελλορίζου θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς ακριβώς γίνεται μια έκρηξη, πώς να φτιάξουν μόνα τους σαπούνι και πώς να ανακυκλώσουν χαρτί μέσα από πρόγραμμα του Ευγενίδειου Ίδρυματος. Θα παρατηρήσουν με γυμνό μάτι και με τηλεσκόπιο τον έναστρο νυχτερινό ουρανό και θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα πλανητικά και αστρικά σώματα του γαλαξία μας, με τη βοήθεια των ειδικών του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Τέλος, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο θα μάθουν περισσότερα για την ιστορία του Καστελλορίζου, αλλά και πώς να κάνουν εικονογράφηση παραμυθιού.

Βασική ιδέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά του νησιού με βασικές αρχές της Φυσικής και της Χημείας μέσα από ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά μαθήματα, να μάθουν περισσότερα για το Σύμπαν, αλλά και για την ιστορία του νησιού τους.

Η συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.beyondborders.gr

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆφαντος από τις φυλακές Τίρυνθας ο “τοξοβόλος του Συντάγματος”
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα για το περιβάλλον …στα χέρια μικρών παιδιών (video)